Máte rádi Pardubice a milujete originální pokrmy? Pak si nenechte ujít prosincovou akci v Mázhausu! 

Závěrem roku nalákáme všechny milovníky gastronomie. V Mázhausu pokřtíme unikátní kuchařku „Pardubice na talíři“, která bude plná surovin typických nejen pro Pardubice, ale i pardubický region.

Věděli jste, že se několik producentů místních surovin pyšní unikátní certifikací a značkou Kraj Pernštejnů? Ten nese hrdě historický odkaz Viléma II. z Pernštejna. Kuchařka plná fenomenálních receptů vzniká pod taktovkou úspěšné foodblogerky Svatavy Vaškové – Coolinářky.

Kromě křtu zmíněné kuchařky se v prosinci těšte na nádherné food fotografie hotových receptů právě z nové kuchařky a k tomu na vernisáž plnou gastronomických ochutnávek, které rozhodně potěší Vaše chuťové pohárky. 

Celý projekt bude zahrnutý do oslav k 500. výročí úmrtí Viléma z Pernštejna "500 let renesance ve Východních Čechách". Snímky pokrmů budou v Mázhausu k vidění až do konce ledna 2022.